Strona Główna

Forum użytkowników i miłośników diesli

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Polecamy:


Poprzedni temat «» Następny temat
modul komfortu ?
Autor Wiadomość
maroko2007 
maroko2007

Auto: octavia BKD ibiza BLT
Silnik: BKD BLT
Wiek: 29
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 35
Skąd: Bielsko-Biala
Wysłany: 24-04-2009, 18:57   modul komfortu ?

Witam! Padł mi moduł komfortu w moim leonie 2001r. Zaczeło sie od migania świateł wewnątrz pojazdu, a skończyło się na nie działaniu central zamka z pilota. Znalazłem moduł z tym samym numerem z modelu FR z 2005r.Po założeniu go w samochodzie alarm cały czas jest na czuwaniu i przy każdym wejściu do samochodu alarm się załącza nawet podczas jazdy dodam jeszcze ze po podłączeniu go pod vag są błędy (01134 i 01135) czujnika ruchu wewnątrz pojazdu i syrena alarmu, czy to może być powiązane z tymi usterkami czy moduł jest do du..?
 
 
 
sokisoki3 
sokisoki3

Auto: alfa brera
Silnik: 2.4 jtdm
Wiek: 31
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 85
Skąd: Taunton/UK
Wysłany: 25-04-2009, 14:42   

zakodowales go?
 
 
 
maroko2007 
maroko2007

Auto: octavia BKD ibiza BLT
Silnik: BKD BLT
Wiek: 29
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 35
Skąd: Bielsko-Biala
Wysłany: 25-04-2009, 16:09   

Co masz na mysli (zakodowales go) ?? nie, ale juz chba wiem co jest. Numery na obu sterownikach sa takie same(1CO 959 799 F) ale pod spodem tego numeru jest jeszcze cos na starym:(ZM max 5DK 008 214-50 II 42201. H01/s0003 w nowym sie to troszke różni (nie pamietam jak to szlo ale moge sprawdzic) Stary sterownik jest z mojego leona czyli 2001r.i w moim jest syrena alarmu(gnizdo na dwa piny) wygladajaca jak zwykly klakson z malucha (Fiat 126p) a w nowym module pochodzacy z leona FR 2005r.jest juz inna syrena z wlasnym zanilaniem (gniazdo na trzy piny)i przypuszczam ze bede musial szukac nowego modulu.Dodam jeszcze ze sprawdzalem moja syrene i dziala
 
 
 
arrow00 

Auto: VW Touran '05
Silnik: BRU 1.9 90hp
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 5
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-04-2009, 18:45   

maroko2007 napisał/a:
Co masz na mysli (zakodowales go) ??

Witaj,
kolega poprzez zakodowanie ma na myśli przystosowanie tego modułu do wyposażenia Twojego auta.
Załóż swój moduł. Podłącz VAG i wejdź w moduł komfortu (46). Tam idź do kodowanie - 07 i sprawdź jak jest zakodowany - będzie tam liczba np: 00258.
Tą liczbę musisz wpisać w nowy sterownik.
Może coś pomoże.
Tu masz fajną stronkę na której można sprawdzić jakie są możliwe kodowanie w różnych modelach aut grupy VAG
http://www.netech.dk/index.php/ecuuk
Wybierasz moduł i auto i wyświetla Ci dane.
_________________
Pozdrawiam,

Tomek
 
 
maroko2007 
maroko2007

Auto: octavia BKD ibiza BLT
Silnik: BKD BLT
Wiek: 29
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 35
Skąd: Bielsko-Biala
Wysłany: 27-04-2009, 22:31   

Dzieki jutro zerkne i dam znac co i jak.Pozdrawiam

[ Dodano: 01-05-2009, 17:03 ]
No i lipa stary modul jest tak zepsuty ze vag go nie widzi a z tej strony: http://www.netech.dk/index.php/ecuuk nie ma mojego modelu :cry:
 
 
 
mk-tronic 

Auto: toledo
Silnik: asv
Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 1
Skąd: wwa
Wysłany: 25-03-2011, 16:50   

Witam,temat troche stary ale mam taką samą sytuacje i pytanie do kolego maroko2007 czy poradziłes sobie z tym problemem i jak ? był bym wdzięczny za pomoc. pozdro !!

[ Dodano: 27-03-2011, 22:23 ]
ponawiam temat, kolego maroko2007 daj znac co wyszło z twoim autem.??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group